Lakkavanukas ja valkosuklaakastike
Lakkavanukkaassa on juhlan tuntua. Vanukas tarjoillaan joulun ajan juhlissa valkosuklaa kastikkeen kanssa.
Ainekset
- 80 g kuohukermaa
- 50 g sokeria
- 1/2 vaniljatanko
- 90 g lakkapyreetä tai lakkamehua
- 1,5 liivatetta
valkosuklaakastike:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl/100 g valkosuklaata
Valmistusohje
Lakkavanukas on juhlava jälkiruoka, jonka kanssa tarjoillaan valkosuklaakastiketta.
Keitä kaikki muut paitsi liivate. Nosta hellalta, sekoita joukkoon 10 minuuttia kylmässä vedessä liuenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä kylmäksi, mutta ei niin viileäksi, että massa ehtii jähmettyä. Näin estät lakkavanukkaan kerrostumisen ja saat tasaisen värin. Annostele lakkavanukas esim. kahvikuppeihin tai silikonivuokiin, joista lakkavanukkaan voi kumota tarjoilun alkaessa. Anna hyytyä kylmässä 3-5 tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
Tee valosuklaakastike juuri ennen tarjoilua. Kiehauta kerma, nosta hellalta. Sekoita joukkoon suklaa. Kumoa lakkavanukas jälkiruokalautaselle. Valuta ympärille lämmintä valkosuklaakastiketta ja ripottele koristeeksi sokeroituja lakkoja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous