Reseptit

Lammasvartaat

Lammasvartaat tehdään nopeasti kypsyvästä karitsan paahtopaistista. Vartaat voi kypsentää uunissa tai grillissä.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lammasvartaat

  • 500 g karitsan paahtopaistia
  • 50 g rouhittuja cashewpähkinöitä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Lammasvartaat tehdään näin:

Lammasvartaat kypsyvät hetkessä, kun ne tehdään karitsan paahtopaistista.

1. Jos haluat grillata vartaat, laita bambutikut likoamaan veteen noin  20 minuuttia ennen vartaiden kokoamista.

2. Leikkaa paahtopaistit ohuiksi viipaleiksi. Pujota viipaleet ”vekittäen” bambutikkuihin.

3. Sekoita mausteet ja pähkinärouhe keskenään. Sivele liha ensin öljyllä ja ripottele päälle mausteseos. Anna vartaiden maustua jonkin aikaa huoneenlämmössä.

4. Kypsennä ne 200-asteisessa uunissa tai grillaa kypsäksi. Tarjoa karitsanpaahtopaistivartaat esimerkiksi itse tehtyjen pitaleipien ja vuohenjuusto- jogurttikastikkeen kanssa. Vartaat maistuvat mainiolta myös paahdettujen rosmariiniperunoiden ja kreikkalaisen salaatin kanssa.

Saatat pitää myös karitsan paahtopaistista ja parmesaanilla grainoidusta parsasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu karitsa kahdella tavalla – nappaa ohjeet!

X