Reseptit

Lämmin bulgur-halloumisalaatti

15.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Rehevä, lämmin bulgur-halloumisalaatti riittää hyvin kokonaiseksi ateriaksi.

Ainekset

2 dl bulguria
2 dl beluga- tai muita linssejä
1 paketti halloumia
paahdetut kasvikset
1 pieni bataatti
1 pieni palsternakka
1 pieni kesäkurpitsa
2 viipaloitua punasipulia
1 viipaloitu chili
1 rkl hienonnettua inkivääriä
4 rkl balsamicoa
2 rkl fariinisokeria
2 rkl öljyä
sormisuolaa
mustapippuria

Pinnalle

paahdettuja manteleita
basilikaa

Valmistusohje

1. Pane halloumi likoamaan kylmään veteen liian suolaisuuden poistamiseksi.

2. Paloittele bataatti, kesäkurpitsa ja palsternakka. Pane kasvikset uunivuokaan sipuliviipaleiden ja chilin kanssa. Sekoita kasviksiin balsamico, sokeri, hienonnettu inkivääri ja öljy. Mausta suolalla sekä pippurilla ja paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Sekoittele välillä.

3. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä bulgur miedossa kasvisliemessä, valuta ja lisää sekaan vähän öljyä sekä halutessasi nokare voita. Leikkaa halloumi kuutioiksi ja paista nopeasti öljyssä paistinpannulla.

4. Kaada lämmin bulgur ja linssit tarjoiluvadille, lisää päälle kasvikset ja halloumi. Koristele manteleilla ja basilikalla.