Reseptit

Lämmin karpalokeitto

Lämmin karpalokeitto maistuu etenkin joulun alla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karpalokeitto

  • 5 dl karpalomehua (vähäsokerista)
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 tl karpalolikööriä
  • 3 dl pakastekarpaloita

Valmistusohje

Lämmin karpalokeitto valmistuu helposti näin:

1. Mausta karpalomehu tarvittaessa sokerilla. Sekoita perunajauhot kylmään mehuun ja kuumenna keitto sekoitellen kiehuvaksi.

2.  Mausta keitto likööritikalla ja lisää sekaan karpalot.

3.  Tarjoa karpalokeitto lämpimänä rapeiden vohvelisikareiden tai vaniljajäätelön kanssa esimerkiksi jouluaterian kepeänä jälkiruokana.

Saatat pitää myös kotoisesta karpalokiisselistä, karpalo-valkosuklaamoussesta tai vaniljaisesta karpalojäädykkeestä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy jääkarpaloinen pavlova

X