Karpalo-valkosuklaamousse
Reseptit

Karpalo-valkosuklaamousse

Karpalo-valkosuklaamoussessa on happaman ja makean yhdistelmä, joka toimii aina.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g valkosuklaata
  • 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 1 rkl kuivattua karpalojauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • (muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Lisäksi

  • pakastekarpaloita
  • karpalojauhetta

Valmistusohje

1. Paloittele valkosuklaa. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään. Nosta muutama ruokalusikallinen kermasta pikku kulhoon ja liota joukkoon karpalojauhe.

2. Lisää karpaloseos kattilaan paloitellun valkosuklaan ja sokerin kanssa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa vähintään noin neljän tunnin ajan tai yön yli.

3. Vaahdota kermaseos. Pursota tai nostele mousse tarjoilumaljoihin. Koristele puolisulaneilla karpaloilla ja karpalojauheella.

X