Reseptit

Karpalo-valkosuklaamousse

9.4.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Karpalo-valkosuklaamoussessa on happaman ja makean yhdistelmä, joka toimii aina.

Ainekset

100 g valkosuklaata
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 rkl kuivattua karpalojauhetta
2 rkl sokeria
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Lisäksi

pakastekarpaloita
karpalojauhetta

Valmistusohje

1. Paloittele valkosuklaa. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään. Nosta muutama ruokalusikallinen kermasta pikku kulhoon ja liota joukkoon karpalojauhe.

2. Lisää karpaloseos kattilaan paloitellun valkosuklaan ja sokerin kanssa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä kunnolla jääkaapissa vähintään noin neljän tunnin ajan tai yön yli.

3. Vaahdota kermaseos. Pursota tai nostele mousse tarjoilumaljoihin. Koristele puolisulaneilla karpaloilla ja karpalojauheella.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme