Reseptit

Sitruunainen valkosuklaamousse

Makean kirpeä sitruunainen valkosuklaamousse saa ystävänkin sanattomaksi. Lasillinen kylmää Limoncelloa kruunaa nautinnon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunainen valkosuklaamousse

  • 4 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 valkuaista

Valmistusohje

Sitruunainen valkosuklaamousse tehdään näin:

1.  Pese sitruuna huolella, raasta sen kuori ja purista mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sitruunamehulla ja sitruunan kuoriraasteella. Sekoita varovasti.

2. Pilko valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata se mikron sulatusteholla lyhyin sykäyksin. Sekoita sulavaa suklaata välillä. Valkosuklaa palaa helposti, joten ole tarkkana.

3. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri erillisessä kulhossa ja lisää kermavaahtoon. Lisää seokseen myös jäähtynyt valkosuklaa.

4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja kääntele vaahto varovasti seokseen.

5. Kaada valkosuklaamousse tarjoilukulhoon ja anna sen viilentyä jääkaapissa.

6. Nauti sitruunainen valkosuklaamousse  vaikkapa ystävänpäivän jälkiruokana Limoncellon kanssa.

Kaipaatko lisää raikkaita jälkiruokaohjeita? Kokeile sitruunamoussea, sitruuna-ricottapannacottaa tai sitruuna-rahkajäädykettä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkosuklaamousse

X