Reseptit

Lämmin parsakaali-pastasalaatti

Ihana pastasalaatti syntyy myös litrasta jämäpastaa. Jos haluat, voit paistaa salaatin joukkoon broilerin fileesuikaleita tai repiä joukkoon kaupan valmista grillattua broileria.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämmin parsakaali-pastasalaatti

  • 4 dl pastaa
  • 1 (300 g) parsakaali
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100 g pinaattia
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl granaattiomenan siemeniä
  • 3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa tai punaviinietikkaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 dl manteleita
  • 150 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Huuhtaise kypsä pasta lävikössä.

2. Pese parsakaali, leikkaa kukinnot pieniksi paloiksi, kuutioi varsi pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele pinaatti lävikössä. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Irrottele siemenet granaattiomenasta.

3. Kuumenna öljymarinadi paistokasarissa tai wokkipannussa. Lisää parsakaalit ja valkosipulit. Paista 3–4 minuuttia, kunnes parsakaali on hieman pehmennyt.

4. Lisää pasta, pinaatit ja aurinkokuivatut tomaatit. Jatka paistamista 4–5 minuuttia. Mausta balsamicolla ja suolalla. Lisää mantelit , murusteltu fetajuusto ja granaattiomenan siemenet.

X