Lämmin ruusukaali-broilerisalaatti
Reseptit

Lämmin ruusukaali-broilerisalaatti

Helppo, nopea ja terveellinen salaatti kootaan ruusukaaleista, paksoista ja broilerista.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafilettä
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 500 g ruusukaalia
  • 3-4 mini Pak choi -kaalia

Kastike:

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja jätä maustumaan.

2. Puolita rintafileet. Sekoita öljy, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria mausteseokseksi. Hiero seos lihojen pintaan.

3. Kuumenna paistinpannu ja ruskista broileripalat molemmin puolin, laske sitten hieman lämpöä ja anna niiden kypsyä.

4. Paloittele ruusukaalit ja irrottele Pak choin lehdet. Lisää ruusukaalit pannulle ja paista pari minuuttia. Lisää sitten myös Pak choit, kääntele pari kertaa ja jaa ruoka lautasille.

5. Tarjoile kastikkeen kera.

X