Reseptit

Lämpimät persikka-pekonileivät

3.6.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Näissä leivissä makean ja suolaisen liitto toimii mainiosti. Älä tingi juustosta sillä juuri appenzeller on tämän reseptin juju.

Ainekset

Lämpimät persikka-nektariinileivät:

4 isoa paahtoleipää
voita
2 tl dijoninsinappia
100 g raastettua appezeller-juustoa
2 persikkaa viipaleina
1 pkt pekonia
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Voitele paahtoleivät voilla ja sinapilla ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Levitä leiville juustoraaste.

3. Asettele päälle persikkaviipaleet sekä pekonit.

4. Mausta mustapippurilla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

5. Tarjoile raikkaan salaatin kera.