Reseptit

Latte

Latte on ikoninen tilaus kahvilassa kuin kahvilassa. Kotona teet sen ilman kahvikonettakin.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
iStock

Latte on pehmeä ja pettämätön kahvijuoma.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 0,33 dl espressoa tai vahvaa kahvia

Valmistusohje

Caffe latte – ystäviensä kesken tutummin pelkkä latte – tavataan juoda pitkästä lasista. Kahvijuoman nimen loppuosa merkitsee italiaksi maitoa: Italiassa kannattaa siis tilata koko nimellä tai saa eteensä ihan muuta kuin kahvia.

Caffe latten vankkumattomasta asemasta suomalaistenkin suosikkijuomana kertoo sen rooli puheenparressa. Takavuosina ”lattemamma” oli hellittelynimi meneville äitiyslomalaisille.

Alla olevalla reseptillä voi versioida jäälatten käyttämällä jääkylmiä ainesosia ja jääpaloja.

Näin valmistuu hurmaava caffe latte:

1. Valmista kahvi.

2. Kuumenna maito ja vatkaa se esimerkiksi pienellä sähkövatkaimella.

3. Kaada vaahdotettu maito kahvin päälle.

4. Halutessasi lisää sokeria ja koristele latte kanelilla ja/tai kermavaahdolla.

Sinua voisi kiinnostaa myös: kaneli-mochaccino, kylmäuutettu kahvi – Cold brew coffee

Katso myös Kotilieden kahvireseptit: dalgona-kahvi

X