lehtikaalicurry
Reseptit

Lehtikaalicurry

Lehtikaalicurry on muunnos perinteisestä intialaisesta palak paneer -muhennoksesta. Kotijuusto tekee kastikkeesta ruokaisan. Tämä on pikaruokaa parhaimmillaan, sillä muhennos valmistuu pöytään vartissa. Halutessasi voit korvata lehtikaalin nokkosella ja kotijuuston suolaisella fetalla.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaalicurry

  • 200 g tuoretta lehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilitahnaa
  • 1 tl inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
  • 3 rkl voita
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 150 g kotijuustoa

Valmistusohje

Lehtikaalicurry tehdään helposti näin:

1. Huuhtele lehtikaali ja hienonna. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää lehtikaalit, sipulit ja valkosipulit, chilitahna ja inkivääritahna. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.

3. Lisää pannulle kerma, juustokumina, garam masala, suola, sokeri ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää kuutioitu kotijuusto. Kypsennä vielä muutama minuutti. Tarjoile lehtikaalicurry naanleivän kanssa.

Katso myös: Lehtikaali on todellista voimaruokaa – kokosimme parhaat reseptit ja vinkit sen käyttöön

Katso myös Kotiliesi.fi: Ravinteikas lehtikaali on kokin monipuolinen raaka-aine

X