lehtikaalipestopasta
Reseptit

Lehtikaalipestopasta

Pestopastasta tykkäävät kaikki! Vaihda basilika vaihteeksi lehtikaaliin ja pinjansiemenet saksanpähkinöihin. Lehtikaalipestopasta vie kielen!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaalipesto:

  • 6 dl suikaloitua lehtikaalia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 1/2-2 dl oliiviöljyä
  • 2 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Tarjoiluun:

  • keitettyä pastaa

Viimeistelyyn:

  • parmesaaniraastetta
  • saksanpähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Mittaa tehosekoittimeen lehtikaali, valkosipulinkynsi, sitruunamehu, suola, mustapippuri, oliiviöljy, saksanpähkinät ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

2. Lisää öljyä, niin että saat sopivan paksuisen peston. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta pasta ja kääntele joukkoon pesto.

4. Jaa pestopasta lautasille ja viimeistele raastetulla parmesaanilla ja saksanpähkinöillä.

X