Reseptit

Lehtikaalipestopasta

19.1.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Pestopastasta tykkäävät kaikki! Vaihda basilika vaihteeksi lehtikaaliin ja pinjansiemenet saksanpähkinöihin. Lehtikaalipestopasta vie kielen!

Ainekset

Lehtikaalipesto:

6 dl suikaloitua lehtikaalia
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 1/2-2 dl oliiviöljyä
2 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
1 dl parmesaaniraastetta

Tarjoiluun:

keitettyä pastaa

Viimeistelyyn:

parmesaaniraastetta
saksanpähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Mittaa tehosekoittimeen lehtikaali, valkosipulinkynsi, sitruunamehu, suola, mustapippuri, oliiviöljy, saksanpähkinät ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

2. Lisää öljyä, niin että saat sopivan paksuisen peston. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta pasta ja kääntele joukkoon pesto.

4. Jaa pestopasta lautasille ja viimeistele raastetulla parmesaanilla ja saksanpähkinöillä.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme