Reseptit

Lehtipihvi ja hedelmäsalsaa

11.1.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kalkkunanliha on hyvin vähärasvaista ja proteiinipitoista. Murean lehtipihvin kanssa sopii vitamiinipitoinen hedelmäsalsa. Jos kaipaat pihvin kanssa kastiketta, sekoita se paseeratusta tomaatista ja chilikastikkeesta.

Ainekset

2 (á 100 g) kalkkunan lehtipihviä
1 tl öljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 viipaletta tuoretta ananasta
1 verigreippi
1 porkkana
1/2 chilin palkoa
tilkka hunajaa
1 limetin mehu
2 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Sivele pihvit öljyllä molemmin puolin ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Silppua ananas. Leikkaa greippi pieniksi paloiksi. Kuutioi porkkana. Viipaloi chili. Sekoita ainekset keskenään salsaksi. Kostuta salsa hunajalla makeutetulla limettimehulla. Silppua pinnalle minttua.

3. Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi. Paista pihvejä pannulla noin minuutti puoleltaan. Nosta pannu pois levyltä ja anna pihvien jälkikypsyä hetki. Tarjoa salsan kera.