lehtipihvi ja hedelmäsalsa
Reseptit

Lehtipihvi ja hedelmäsalsaa

Kalkkunanliha on hyvin vähärasvaista ja proteiinipitoista. Murean lehtipihvin kanssa sopii vitamiinipitoinen hedelmäsalsa. Jos kaipaat pihvin kanssa kastiketta, sekoita se paseeratusta tomaatista ja chilikastikkeesta.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 (á 100 g) kalkkunan lehtipihviä
  • 1 tl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 viipaletta tuoretta ananasta
  • 1 verigreippi
  • 1 porkkana
  • 1/2 chilin palkoa
  • tilkka hunajaa
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Sivele pihvit öljyllä molemmin puolin ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2. Silppua ananas. Leikkaa greippi pieniksi paloiksi. Kuutioi porkkana. Viipaloi chili. Sekoita ainekset keskenään salsaksi. Kostuta salsa hunajalla makeutetulla limettimehulla. Silppua pinnalle minttua.

3. Kuumenna paistinpannu hyvin kuumaksi. Paista pihvejä pannulla noin minuutti puoleltaan. Nosta pannu pois levyltä ja anna pihvien jälkikypsyä hetki. Tarjoa salsan kera.

X