8.5.2012

Lepuskat

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

0.5 l vettä tai piimää
25 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 pussi (85 g) perunahiutaleita
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
50 g sulatettua voita
5 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä taikinaan hieman lämpimämpää nestettä.

2. Lisää taikinanesteeseen seuraavaksi perunahiutaleet, suola, siirappi ja voisula. Sekoita taikinaan ensin kaikki ohrajauhot ja sitten sen verran vehnäjauhoja, että saat pehmeän taikinan. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.

3. Ripottele leivinpöydälle reilusti jauhoja ja leivo taikinasta neljä litteää leipää. Anna leipien kohota liinan alla 15 minuuttia. Pistele lepuskoihin haarukalla reikiä ja paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.