Reseptit

Munavoi

Munavoi maistuu taivaalliselta paitsi karjalanpiirakoiden ja leivän päällä myös vastapaistetun rieskan kanssa. Nappaa tästä perusohje, kevennetyn munavoin ohje ja munavoi 20 hengelle.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munavoi (10 - 15 annosta)

  • 4 kpl kovaksi keitettyja kananmunia
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Munavoi tehdään helposti näin:

1. Leikkaa 100 grammaa voita palasiksi lautaselle ja jätä  huoneenlämpöön pehmenemään.

2. Keitä kananmunat koviksi. Jos käytät jääkaappikylmiä kananmunia, lisää ne kylmään veteen. Tällöin keittoaika on noin 8-10 minuuttia siitä hetkestä, kun vesi kiehuu. Jos lisäät huoneenlämpöiset kananmunat jo valmiiksi kiehuvaan veteen, on keittoaika noin 10 minuuttia.

3. Keittämisen jälkeen kannattaa upottaa kananmunat kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu ja kananmunat on myös helpompi kuoria. Hienonna kuoritut kananmunat esimerkiksi syvässä lautasessa haarukalla.

4. Sekoita pehmennyt voi kananmunien joukkoon ja mausta munavoi suolalla. Tarjoa karjalanpiirakoiden, ruisleivän päällä tai esimerkiksi helppojen perunarieskojen kanssa.

Munavoi 20 – 25 hengelle: 

Keitä 7 kananmunaa ja lisää voin määrä 150 grammaan, suolan määrän voi pitää 1/4 teelusikallisessa.

Vinkki: Jos haluat kevyemmän munavoin, käytä 4 kananmunaa, 50 grammaa voita, 1/4 teelusikallista suolaa ja 100 grammaa raejuustoa. Tällä ohjeella syntyy kevyt munavoi noin 15 hengelle.

Lue myös: Kananmunan keittäminen täydelliseksi on helppoa 1+10-tekniikalla – näin se toimii!

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään karjalaiset perunapiirakat eli potaattikakkarat

X