Perunarieskat
Mikään ei voita tuoretta leipää. Helpot perunarieskat syntyvät nopeasti valmiista perunamuusista. Pikkulämpimäiset jaksaa tehdä myös arki-iltana.
Ainekset
Perunarieskat
- 5 dl perunamuusia tai
- 1 1/2 dl perunasosejauhetta ja 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 1/2 dl sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Perunarieskat leivotaan helposti näin:
1. Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
2. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pellille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
3. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Sipaise perunarieskat voilla tai munavoilla ja nauti heti esimerkiksi kasvissosekeiton kanssa.
Vinkki: Jos haluat tarjota perunarieskat juhlavammin rullaa voidellun rieskan päälle graavilohisiivu.
Saatat pitää myös peruna-tattaririeskoista, bataattirieskoista tai avokado-wasabitahnalla täytetyistä rieskarullista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Rieska valmistuu näppärästi hiilloksella – katso videolta, miten helposti se käy!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous