
Perunarieskat
Ainekset
- 5 dl perunamuusia tai
- 1 1/2 dl perunasosejauhetta ja 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 1/2 dl sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pellille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous