Reseptit

Perunarieskat

Mikään ei voita tuoretta leipää. Helpot perunarieskat syntyvät nopeasti valmiista perunamuusista. Pikkulämpimäiset jaksaa tehdä myös arki-iltana.

Teksti:
Koonnut: Lilli Berghäll
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunarieskat

  • 5 dl perunamuusia tai
  • 1 1/2 dl perunasosejauhetta ja 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 1/2 dl sämpyläjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Perunarieskat leivotaan helposti näin:

1. Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.

2. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pellille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.

3. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Sipaise  perunarieskat voilla tai munavoilla ja nauti heti esimerkiksi kasvissosekeiton kanssa.

Vinkki: Jos haluat tarjota perunarieskat juhlavammin rullaa voidellun rieskan päälle graavilohisiivu.

Saatat pitää myös peruna-tattaririeskoista, bataattirieskoista tai avokado-wasabitahnalla täytetyistä rieskarullista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Rieska valmistuu näppärästi hiilloksella – katso videolta, miten helposti se käy!

X