Reseptit

Lihapulla-nuudelikeitto

Lihapulla-nuudelikeitto on helppo, nopea ja maukas. Oikaise valmislihapullilla, jos haluat sopan pöytään supernopeasti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lihapullat

  • 400 g paistijauhelihaa (17%)
  • 1 dl paahdettua sipulia
  • 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä paistamiseen

Keittoon

  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 2 porkkanaa suikaleina tai raastettuna
  • 1 l vettä
  • 2 ps kananmakuisia pikanuudeleita mausteineen
  • n. 50 g ituja tai versoja

Valmistusohje

Lihapulla-nuudelikeitto valmistuu helposti näin:

1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puolituntia ennen ruoanvalmistusta.

2. Jauha paahdettu sipuli morttelissa hienoksi. Sekoita se, paprikajauhe ja suola sekä mustapippuri tasaisesti jauhelihan joukkoon.

3. Pyöritä jauhelihamassa pulliksi. Kuumenna seesamiöljy paistinpannulla ja kypsennä pullat.

4. Kuumenna kattilassa toinen 2 rkl seesamiöljyä ja kuullota porkkanasuikaleita pari minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta.

5. Lisää pikanuudelit ja pusseissa olevat mausteet, ole varovainen chilin kanssa.

6. Sammuta liesi ja anna nuudeleiden kypsyä noin 3 minuuttia.

7. Lisää joukkoon kypsät lihapullat.

8. Jaa lihapulla-nuudelikeitto lautasille ja lisää pinnalle reilusti ituja tai versoja. 

Vinkki! Tämän nuudelikeiton voi tehdä vielä nopeammin käyttämällä laadukkaita valmiita lihapullia.

lihapulla-nuudelikeitto
Lihapulla-nuudelikeitto on helppo, nopea ja maukas arkisoppa.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 6/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Ramenkeitto

X