Reseptit

Limettimehulla maustettu punainen linssikeitto

Punainen linssikeitto taltuttaa kovemmankin nälän.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punainen linssikeitto

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tuore chilipalko hienonnettuna
  • 2 tl tummaa sokeria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1.2 l kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1-2 limetin mehu
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Punainen linssikeitto valmistuu näin.

1. Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi öljyssä.
2. Lisää sokeri ja tomaattipyree. Lisää myös linssit, kasvisliemi ja laakerinlehdet. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
3. Mausta punainen linssikeitto limettimehulla ja halutessasi suolalla. Tarkista maku.
4. Sekoita jogurttiin unikonsiemenet ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.
5. Jaa punainen linssikeitto kulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia.

Katso myös:

Sakea linssikeitto
Linssi-bataattikeitto
Linssikeitto thai-tyyliin

Kotiliesi.fi: Kreetalainen linssikeitto

X