Reseptit

Limettimehulla maustettu punainen linssikeitto

27.1.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tuore chilipalko hienonnettuna
2 tl tummaa sokeria
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl punaisia linssejä
1.2 l kasvislientä
2 laakerinlehteä
1-2 limetin mehu
ripaus suolaa

Lisäksi:

1 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl unikonsiemeniä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Punainen linssikeitto taltuttaa kovemmankin nälän.

1. Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi öljyssä.
2. Lisää sokeri ja tomaattipyree. Lisää myös linssit, kasvisliemi ja laakerinlehdet. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
3. Mausta keitto limettimehulla ja halutessasi suolalla. Tarkista maku.
4. Sekoita jogurttiin unikonsiemenet ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.
5. Jaa keitto kulhoihin ja lusikoi päälle jogurttia.

Katso myös:

Sakea linssikeitto
Linssi-bataattikeitto
Linssikeitto thai-tyyliin

Kotiliesi.fi: Kreetalainen linssikeitto