Reseptit

Lindströmin mureke

Tarjoa Lindströmin mureke perunasoseen, keitettyjen kasvisten ja salaatin kanssa. Lisänä maistuu myös sienikastike.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 keitettyä punajuurta
  • 2 keitettyä perunaa
  • 1 punasipuli
  • 500 g lampaan- tai naudan jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua meiramia tai
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta meiramia
  • hienonnettua tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Raasta kuoritut punajuuret ja perunat. Kuori ja hienonna punasipuli.

Sekoita jauhelihan joukkoon punajuuri- ja perunaraaste, hienonnettu punasipuli, muna, kaprikset ja punaviinietikka. Mausta taikina mineraalisuolalla, mustapippurilla, meiramilla ja persiljalla.

Painele taikina voideltuun vuokaan tai taputtele se pitkänomaiseksi murekkeeksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

Tarjoa mureke perunasoseen, keitettyjen kasvisten ja salaatin kanssa. Lisänä maistuu myös sienikastike.

X