Lipstikkaiset mummonkurkut purkissa
Lipstikkaiset mummonkurkut tekevät voileivistä todella herkullisia. Kurkkujen valmistukseen voidaan käyttää sekä tavallista että avomaankurkkua.
Ainekset
- 3 avomaankurkkua tai
- 1 iso tavallinen kurkku
liemi:
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 dl vettä
- 0.5 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 ruukku lipstikkaa hienonnettuna
Valmistusohje
Lipstikkaiset mummonkurkut sopivat erinomaisesti esimerkiksi ruisleivän ja graavatun lohen seuraksi.
1. Viipaloi kurkut ohuiksi viipaleiksi.
2. Valmista liemi. Yhdistä kaikki ainekset lipstikkaa lukuunottamatta kulhossa ja sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet liemeen.
3. Lisää liemeen kurkkuviipaleet ja lipstikka, sekoita.
4. Purkita kurkut liemineen lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous