lohi-munaleivät
Uppomunat kruunaavat nämä herkulli­set lohileivät. Leivät on voin sijaan sivelty avokadotahnalla.
Reseptit

Lohi­-munaleivät

Uppomunat kruunaavat nämä herkulli­set lohileivät. Leivät on voin sijaan sivelty avokadotahnalla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 100 g kylmäsavu­- tai graavi­lohta
  • 2 isoa viipaletta hiivaleipää
  • 2 avokadoa
  • 1 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Lisäksi:

  • salaattia
  • minitomaattia

Valmistusohje

1. Halkaise avokadot, poista kivet. Koverra hedelmäliha kahdesta puolikkaasta kulhoon. Survo haarukalla soseeksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuori ja viipaloi kaksi muuta avokadonpuolikasta. Paahda leivät kevyesti, levitä päälle avokadotahna. Lisää leivän päälle lohiviipaleet. Lisää lautasille salaattia, tomaatteja ja avokadoviipaleet.

2. Kuumenna uppomunia varten reilu litra vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2 rkl etikkaa. Riko munat kahvikuppeihin. Tee veteen pyörre reikäkauhalla ja valuta munat varoen kuplivan kuumaan veteen. Anna munien kypsyä 3 minuuttia. Nosta munat vedestä reikäkauhalla. Lisää munat leipien päälle. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele leivät silputulla ruohosipulilla.

X