Lohi-munaleivät
Uppomunat kruunaavat nämä herkulliset lohileivät. Leivät on voin sijaan sivelty avokadotahnalla.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 100 g kylmäsavu- tai graavilohta
- 2 isoa viipaletta hiivaleipää
- 2 avokadoa
- 1 rkl ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl ruohosipulisilppua
Lisäksi:
- salaattia
- minitomaattia
Valmistusohje
1. Halkaise avokadot, poista kivet. Koverra hedelmäliha kahdesta puolikkaasta kulhoon. Survo haarukalla soseeksi. Lisää joukkoon ranskankerma ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kuori ja viipaloi kaksi muuta avokadonpuolikasta. Paahda leivät kevyesti, levitä päälle avokadotahna. Lisää leivän päälle lohiviipaleet. Lisää lautasille salaattia, tomaatteja ja avokadoviipaleet.
2. Kuumenna uppomunia varten reilu litra vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon 2 rkl etikkaa. Riko munat kahvikuppeihin. Tee veteen pyörre reikäkauhalla ja valuta munat varoen kuplivan kuumaan veteen. Anna munien kypsyä 3 minuuttia. Nosta munat vedestä reikäkauhalla. Lisää munat leipien päälle. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele leivät silputulla ruohosipulilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous