Reseptit

Lohi-juureskiusaus

Lohi-juureskiusaus on nopea valmistaa, vaikka vaatiikin kolmen vartin kypsennysajan. Ruoka muhii uunissa lähes itsekseen.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Om-Arkisto

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohi-juureskiusaus:

  • 300-400 g tuoretta lohta
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 keskikokoista perunaa
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 iso punajuuri
  • 1/2 dl tillisilppua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • (sitruuna)pippuria
  • pari voinokaretta

Valmistusohje

1. Poista lohifileen palasta ruodot ja paloittele kala. Mausta kalapalat suolalla ja anna maustua sillä välin, kun suikaloit juurekset.

2. Kuori juurekset sekä perunat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Mausta kerma-maitoseoksella, suolalla ja pippurilla. Pane puolet juureksista voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle kalapalat ja tillisilppu. Peitä kalat juuressuikaleilla. Kaada kerma-maito vuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita.

3. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

X