Reseptit

Lohilaksa

Lohilaksa on mausteinen keitto, jossa on kookosmaitoa ja riisinuudeleita.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 chili
  • 2-3 kevätsipulia
  • 1 limetti
  • 300 g lohifileetä
  • 100 g riisinuudeleita
  • vettä
  • öljyä
  • 2 rkl currytahnaa
  • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
  • 4 dl kalalientä
  • 1.5 rkl kalakastiketta
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja halkaise chili, poista kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat.  Huuhdo kevätsipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Huuhdo limetti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa lohi nahattomiksi ja  ruodottomiksi kuutioiksi.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jaa ne neljään kulhoon. Levitä päälle kevätsipulit ja limettiviipaleet.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää inkivääri sekä chili ja kuullota niitä hetki. Lisää currytahna ja jatka kuumentamista, kunnes aineet kuplivat ja tuoksuvat voimakkaasti. Lisää kookosmaito ja kalaliemi. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää lohikuutiot sekä kalakastike ja keitä pari minuuttia, kunnes lohipalat ovat juuri ja juuri kypsiä. Jaa keitto nuudeleiden päälle ja höystä annokset
korianterilla.

X