Reseptit

Lohilettuset

26.6.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Lettutaikina:

2 dl maitoa
1 dl vichyä
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 kananmuna
voita paistamiseen

päälle:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
2 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
250 g graavilohta ohuina viipaleina
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Valmistusohje

Lohilettuset sopivat alkuruoaksi tai pikku­ naposteltavaksi vaikkapa valkoviinilasillisen kanssa. Tästä Teresa Välimäen reseptistä riittää aineksia 12-16 pieneen lettuun.

1. Vispilöi lettutaikinan ainekset sekaisin kulhossa. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä pieniä lettuja voissa lettupannulla.

2. Sekoita tuorejuustoon ruohosipuli, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori.

3. Levitä tuorejuustoa hieman jäähtyneille letuille ja asettele päälle ohut viipale graavilohta.

4. Koristele tillillä tai ruohosipulilla ja tarjoile kesäisenä alku- tai välipalana.