Reseptit

Lohimedaljonkeja ja uuniperunoita

Lohta uuniperunoilla. Ruoka, joka taatusti maistuu kaikille. Tarjoile kylkiäisenä vielä ihanan raikasta vihersalaattia.

Teksti:
Elisa Johansson

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 Rosamunda-perunaa
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • 4 kirjolohimedaljonkia
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 13 %)
  • 1.5 tl kuivattua timjamia, rakuunaa ja basilikaa tai 2 rkl vastaavia hienonnettuja tuoreyrttejä

Valmistusohje

  1. Pese ja puolita uuniperunat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla. Lado perunat leivinpaperin päälle pellille ja siirrä 200-asteiseen uuniin 30 minuutiksi. Valmistele tällä välin uuniin lisättäviksi myös lohimedaljongit.
  2. Mausta lohimedaljongit kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita haarukan avulla pehmeään vuohenjuustoon tuorejuusto ja yrtit. Nosta lusikalla tai pursota seosta jokaisen medaljongin päälle.
  3. Siirrä kalapalat perunoiden seuraksi pellille ja jatka kypsentämistä seitsemisen minuuttia, kunnes kala kypsyy.

LISÄKSI: 2 dl raikasta vihersalaattia, 1 rkl salaattikastiketta (rasvaa 15 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

X