Reseptit

Luumu-marenkitorttu

Luumu-marenkitorttu on hieno ja jouluinen jälkiruoka. Tarjoa luumuista säästyvä maukas liemi kakun rinnalla jälkiruokapöydässä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

torttupohja:

  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 5 piparkakkua murskattuna

marenki:

  • 2 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

mehustetut luumut:

  • 500 g luumuja lohkottuina
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 0.5 tl glögimaustetta

kermatäyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

 

1. Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina neliöksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele pinnalle murskatut piparkakut.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi hiljalleen sokeria lisäten vatkaamisen aikana. Levitä marenkivaahto taikinapohjan ja keksirouheen päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

3. Lohko luumut kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri, vesi ja glögimauste. Kuumenna seos kiehuvaksi, hauduta miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Anna luumujen jäähtyä liemessään. Vatkaa kerma ja ranskankerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

4. Leikkaa jäähtynyt torttupohja neljään yhtä suureen osaan ja irrota ne varovasti lastan avulla leivinpaperista. Nosta yksi pala tarjoiluvadille ja lusikoi päälle valutettuja luumulohkoja ja kermavaahtoseosta. Nosta päälle seuraava torttulevy ja jatka samaan tapaan loppuun asti. Koristele kakun pinta tomusokerilla ja tarjoile heti.

X