
Gluteeniton taatelikakku
Gluteeniton taateliakku saa mehevyyttä luumuista. Herkullinen kakku maistuu kaikille ja säilyy folion sisään käärittynä vähintään viikon.
Gluteenittomat taatelikakut on silattu kinuskilla ja pähkinöillä, mutta kakut on ihanaa ilman kuorrutettakin.
Ainekset
Gluteeniton taatelikakku
- 250 g kivettömiä taateleita
- 2 dl appelsiinimehua
- 200 g pehmeää laktoositonta voita
- 150 g tuoreita tummia luumuja
- 1/2 dl konjakkia
- 2 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl kidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
Valmistusohje
Gluteeniton taatelikakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja jauhota 1 iso (2 l) tai 2 pientä kakkuvuokaa (à 1 l). Käytä gluteenittomia korppujauhoja.
2. Paloittele taatelit kattilaan, lisää appelsiinimehu ja hauduta taatelit miedolla lämmöllä pehmeiksi. Soseuta taatelit ja sekoita voi kuuman soseen joukkoon.
3. Leikkaa luumut paloiksi ja anna palojen maustua konjakissa jonkin aikaa. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää seos munavaahtoon. Kääntele taikinaan luumut ja konjakki sekä taateli-voiseos. Kaada taikina vuokaan/vuokiin.
4. Paista kakkuja 175-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia. Peitä gluteeniton taatelikakku tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta tummuu liikaa.
Vinkki: Näin onnistuu herkullinen gluteeniton kakku juhliin – kokosimme parhaat reseptit ja neuvot
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot gluteenittoman kirsikka-suklaakakun
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous