
Luumu-taatelikakku
Ainekset
Luumu-taatelikakku:
- 250 g kivettömiä taateleita
- 2 dl appelsiinimehua
- 200 g pehmeää laktoositonta voita
- 150 g tuoreita tummia luumuja
- 1/2 dl konjakkia
- 2 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl kidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota 1 iso (2 l) tai 2 pientä kakkuvuokaa (à 1 l). Käytä gluteenittomia korppujauhoja.
2. Paloittele taatelit kattilaan, lisää appelsiinimehu ja hauduta taatelit miedolla lämmöllä pehmeiksi. Soseuta taatelit ja sekoita voi kuuman soseen joukkoon.
3. Leikkaa luumut paloiksi ja anna palojen maustua konjakissa jonkin aikaa. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää seos munavaahtoon. Kääntele taikinaan luumut ja konjakki sekä taateli-voiseos. Kaada taikina vuokaan/vuokiin.
4. Paista kakkuja 175-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta tummuu liikaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous