luumu-taatelikakku
Kuvan luumu-taatelikakut on silattu kinuskilla ja pähkinöillä, mutta kakku on ihanaa ilman kuorrutettakin.
Reseptit

Luumu-taatelikakku

Kuvan luumu-taatelikakut on silattu kinuskilla ja pähkinöillä, mutta kakku on ihanaa ilman kuorrutettakin. Kakku säilyy folion sisään käärittynä vähintään viikon.
Teksti: TAINA SALOVAARA Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumu-taatelikakku:

  • 250 g kivettömiä taateleita
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 200 g pehmeää laktoositonta voita
  • 150 g tuoreita tummia luumuja
  • 1/2 dl konjakkia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Valmistusohje

1. Voitele ja jauhota 1 iso (2 l) tai 2 pientä kakkuvuokaa (à 1 l). Käytä gluteenittomia korppujauhoja.

2. Paloittele taatelit kattilaan, lisää appelsiinimehu ja hauduta taatelit miedolla lämmöllä pehmeiksi. Soseuta taatelit ja sekoita voi kuuman soseen joukkoon.

3. Leikkaa luumut paloiksi ja anna palojen maustua konjakissa jonkin aikaa. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää seos munavaahtoon. Kääntele taikinaan luumut ja konjakki sekä taateli-voiseos. Kaada taikina vuokaan/vuokiin.

4. Paista kakkuja 175-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta tummuu liikaa.

X