Reseptit

Gluteeniton taatelikakku

Gluteeniton taateliakku saa mehevyyttä luumuista. Herkullinen kakku maistuu kaikille ja säilyy folion sisään käärittynä vähintään viikon.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Gluteenittomat taatelikakut on silattu kinuskilla ja pähkinöillä, mutta kakut on ihanaa ilman kuorrutettakin.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteeniton taatelikakku

  • 250 g kivettömiä taateleita
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 200 g pehmeää laktoositonta voita
  • 150 g tuoreita tummia luumuja
  • 1/2 dl konjakkia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 dl gluteenitonta jauhoseosta

Valmistusohje

Gluteeniton taatelikakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja jauhota 1 iso (2 l) tai 2 pientä kakkuvuokaa (à 1 l). Käytä gluteenittomia korppujauhoja.

2. Paloittele taatelit kattilaan, lisää appelsiinimehu ja hauduta taatelit miedolla lämmöllä pehmeiksi. Soseuta taatelit ja sekoita voi kuuman soseen joukkoon.

3. Leikkaa luumut paloiksi ja anna palojen maustua konjakissa jonkin aikaa. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää seos munavaahtoon. Kääntele taikinaan luumut ja konjakki sekä taateli-voiseos. Kaada taikina vuokaan/vuokiin.

4. Paista kakkuja 175-asteisessa uunissa 30–50 minuuttia. Peitä gluteeniton taatelikakku tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta tummuu liikaa.

Vinkki: Näin onnistuu herkullinen gluteeniton kakku juhliin – kokosimme parhaat reseptit ja neuvot

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot gluteenittoman kirsikka-suklaakakun

X