Luumukompotti
Luumukompotti sopii riisipuuron lisänä, kakun täytteeksi, jälkiruokiin, hillon tapaan jäätelön kanssa.
Ainekset
- 1 kg kivettömiksi käsiteltyjä luumuja tai kriikunoita
- 2 dl vettä
- 500 g ruokosokeria
- 1 dl hillosokeria
- 1 dl tummaa rommia, konjakkia tai
- 1 kanelitanko
Valmistusohje
Näin valmistat luumukompotin
Luumukompotti sopii riisipuuron lisänä, kakun täytteeksi, jälkiruokiin, hillon tapaan jäätelön kanssa. Kompotin voi mukailla myös kiisseliksi ja tarjota kermavaahdon kera.
- Mittaa vesi ja ruokosokeri kattilaan ja lisää kanelitanko.
- Kiehauta.
- Lisää kivettömät, lohkotut luumut ja/tai kriikunan puolikkaat. Kiehauta.
- Lisää hillosokeri ja keitä noin 20 minuuttia.
- Lorauta loppuvaiheessa luumukompotin sekaan rommi, konjakki tai likööri.
- Jaa luumukompotti lasitölkkeihin, peitä kansilla ja jäähdytä. Säilytä kylmässä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous