Reseptit

Luumukompotti

Luumukompotti sopii riisipuuron lisänä, kakun täytteeksi, jälkiruokiin, hillon tapaan jäätelön kanssa.

Teksti:
Mikki Moisio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kivettömiksi käsiteltyjä luumuja tai kriikunoita
  • 2 dl vettä
  • 500 g ruokosokeria
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 dl tummaa rommia, konjakkia tai
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

Näin valmistat luumukompotin

Luumukompotti sopii riisipuuron lisänä, kakun täytteeksi, jälkiruokiin, hillon tapaan jäätelön kanssa. Kompotin voi mukailla myös kiisseliksi ja tarjota kermavaahdon kera.

  1. Mittaa vesi ja ruokosokeri kattilaan ja lisää kanelitanko.
  2. Kiehauta.
  3. Lisää kivettömät, lohkotut luumut ja/tai kriikunan puolikkaat. Kiehauta.
  4. Lisää hillosokeri ja keitä noin 20 minuuttia.
  5. Lorauta loppuvaiheessa luumukompotin sekaan rommi, konjakki tai likööri.
  6. Jaa luumukompotti lasitölkkeihin, peitä kansilla ja jäähdytä. Säilytä kylmässä.
X