maa-artisokkakeitto manteli-porosalsalla
Reseptit

Maa-artisokkakeitto ja manteli-porosalsa

Samettinen maa-artisokkakeitto saa särmää valmiin annoksen päälle lisättävistä ripotteista: paahdetut mantelit ja savuporo sopivat keiton makumaailmaan kuin nakutettu.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • pala purjon vaaleaa osaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 500 g maa-artisokkaa
  • 300 g jauhoista perunaa
  • 1 l maitoa
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

Manteli-porosalsa

  • ¾ dl ruskeita manteleita
  • 50 g kylmäsavupororouhetta
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Halkaise purjo, huuhtele huolella ja hienonna valkosipulinkynsien kanssa. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla miedolla lämmöllä.

2. Kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat. Lisää suoraan kattilaan ja kääntele hetken aikaa. Lisää maito ja hauduta kasviksia hiljalleen kypsiksi noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

3. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja rouhi karkeaksi. Nosta mantelirouhe takaisin pannulle ja lisää joukkoon pororouhe. Kääntele hetken, kunnes poro hieman lämpenee ja luovuttaa makua.

4. Kiehauta keitto ja aja tasaiseksi soseeksi. Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle manteli-porosalsaa. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä.

X