Reseptit

Maitosuklaa-karpalokakku

Maitosuklaa-karpalokakku on näyttävä, mutta yllättävän helppotekoinen luomus. Kakku syntyy hyydyttämällä ilman uunia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Täyteläinen maitosuklaa ja kirpeät karpalot kohtaavat tässä helposti valmistuvassa kakussa.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maitosuklaa-karpalokakku

  • 175 g kaurakeksejä
  • 40 g voita

Täyte

  • 3¼ dl maitoa
  • 4 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 400 g maitosuklaata rouhittuna
  • 5 dl vispikermaa

Kiille

  • 250 g karpaloita
  • ¾ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Maitosuklaa-karpalokakku tehdään keksipohjaan. Hienonna keksit murusiksi. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma maito-liivateliemi suklaarouheen päälle ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele se varoen jäähtyneeseen maito-liivateseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä täysin ennen kuin lisäät päälle kiilteen.

4. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Puserra vesitilkassa kiehautetut karpalot siivilän läpi soseeksi. Pane 1 dl sosetta, sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja lisää liivate. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kaada kiille kakun päälle. Maitosuklaa-karpalokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin se on saanut hyytyä jääkaapissa.

Resepti: Viivu Vyyryläinen

Vinkki: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut

Katso myös Kotiliesi.fi: Hyydytetty puolukka-kookoskakku

X