Reseptit

Maitosuklaa-karpalokakku

4.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Maitosuklaa-karpalokakku on näyttävä, mutta yllättävän helppotekoinen luomus. Kakku syntyy hyydyttämällä ilman uunia.

Ainekset

175 g kaurakeksejä
40 g voita

Täyte

3¼ dl maitoa
4 liivatelehteä
1 vaniljatanko
400 g maitosuklaata rouhittuna
5 dl vispikermaa

Kiille

250 g karpaloita
¾ dl vettä
½ dl sokeria
2 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Hienonna keksit murusiksi. Lisää joukkoon voisula. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko. Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma maito-liivateliemi suklaarouheen päälle ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele se varoen jäähtyneeseen maito-liivateseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä täysin ennen kuin lisäät päälle kiilteen.

4. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Puserra vesitilkassa kiehautetut karpalot siivilän läpi soseeksi. Pane 1 dl sosetta, sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja lisää liivate. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kaada kiille kakun päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli.

Resepti: Viivu Vyyryläinen

Katso myös:

Neuvoja liivatteen käyttöön
Hyydytetty mansikkakakku
Hyydytetty mustikkakakku
Kotiliesi.fi: Hyydytetty puolukka-kookoskakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *