Reseptit

Makeat kaurapuuroletut

Aamulla keitetystä kau­rapuurosta valmistuu iltapäivällä suussasula­via lettusia.
Teksti: Koonnut: Lilli Berghäll Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Aamulla keitetystä kau­rapuurosta valmistuu iltapäivällä suussasula­via lettusia.

Ainekset

Makeat kaurapuuroletut:

  • 4 dl valmista kaurapuuroa
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 50 g valkosuklaata
  • voita paistamiseen

Lisäksi:

  • marjoja
  • vaahterasiirappia
  • valkosuklaalastuja

Valmistusohje

1. Sekoita jäähtyneen puuron joukkoon munat, jauhot ja sokerit. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja rouhittu valkosuklaa. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15–30 minuuttia.

2. Paista letut voissa lettupannulla molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoa lämpimien lettujen kanssa marjoja, vaahterasiirappia ja valkosuklaalastuja.

3. Kokeile lisukkeeksi myös paksua maustamatonta jogurttia.

X