22.6.2012

Makeat skonssit

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl mineraalisuolaa
2 rkl sokeria
50 g voita
2 dl maitoa tai kermaa

Valmistusohje

Sekoita jauhot, leivinjauhe, mineraalisuola ja sokeri keskenään. Nypi rasva joukkoon. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voit taitella taikinaa muutaman kerran. Taputtele se sitten uudelleen tasaiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai juomalasilla leipäsiä. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Voit voidella ne maidolla tai kermalla.

Paista skonsseja 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes skonssit ovat kohonneita ja kauniin värisiä.

Tarjoa marmeladin ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi