Reseptit

Malesialainen munacurry

22.3.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Malesialainen munacurry on mainio ruoka vaikkapa brunssille. Maistele valmista currya. Säätele mausteisuutta lisäämällä kermaa tai kookosmaitoa.

Ainekset

4-6 munaa
4 salottisipulia
2 rkl hienonnettua inkivääriä
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
2 tl murskattuja juustokuminan siemeniä
0.5 tl kurkumaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl sambal oelikia (chilitahnaa)
2 rkl öljyä
3 hienonnettua tomaattia
4 dl kookosmaitoa
1 rkl tummaa sokeria
2 dl tamarinditahnaa
suolaa

pinnalle:

paahdettua sipulia ja korianterisilppua

Valmistusohje

  • Keitä munia 7 minuuttia jäähdytä ja kuori. Kuullota sipulisilput öljyssä. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Kuumenna 3 minuuttia sekoitellen.
  • Lisää silputut tomaatit, kookosmaito ja sokeri. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia.
  • Mausta tamarinditahnalla ja suolalla. Lisää halkaistut munat ja kuumenna ruoka.
  • Paista ohuita sipulisuikaleita rapeaksi kuumassa öljyssä ja lisää ne ruoan pinnalle silputun korianterin kanssa.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *