Reseptit

Mandariinibroileri

Mandariinit syödään usein sellaisenaan. Niiden ihana maku sopii kuitenkin täydellisesti esimerkiksi broileriruoan mausteeksi kuten tässä. Kokeile ja ihastu!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mandariinibroileri:

  • 1 kg broilerin koipinuijia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tummaa siirappia tai hunajaa
  • 5-6 mandariinia (tai klementiiniä)
  • 2 tl kuivattua timjamia

Tarjoiluun:

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Ota broilerin koipinuijat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Mausta ne sitten kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla ja laita ne uunivuokaan.

2. Kuumenna paistinpannulla voi ja oliiviöljy. Lisää siirappi, kahden mandariinin raastettu kuori ja mehu sekä timjami. Kiehauta ja hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä niin että seos hieman sakenee.

3. Valele voi-öljy-mausteseos koipinuijien päälle.

4. Lisää vuokaan muutama mandariinin puolikas.

5. Paista nuijia 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin kera.

X