Reseptit

Mandariinijänis

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 kanin tai jäniksen fileetä
  • 4 mandariinin mehu
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta

pinnalle:

  • suolarakeita

kastike:

  • 2 dl ketsuppia
  • 2 paahtuneen mandariinin mehu
  • 1 chilipalko
  • marinadiliemi +
  • 1 dl vettä

kaalisalaatti:

  • ½ kaali
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl majoneesia
  • muutama tippa tabascoa
  • 1 rkl hunajaa
  • hiven suolaa
  • hiven valkopippuria
  • tilkka kasviöljyä
  • kaalinlehtiä

Valmistusohje

Pujota lihapalat vartaisiin. Jos käytät puisia varrastikkuja, kasta tikut veteen ensin. Sekoita liemi mandariineista, öljystä, hunajasta, paloitellusta inkivääristä ja soijakastikkeesta. Sivele vartaat liemellä ja anna maustua hetki.

Paahda vartaat avotulen loisteella, hiilloksella tai uunissa. Kääntele ja sivele pintaan marinointilientä. Ropsauta kypsien vartaiden pintaan muutama merisuolarae.

Kastike:

Halkaise mandariinit ja anna paahtua karamellimaisiksi vartaiden kanssa. Paahda myös chili.

Sekoita ketsuppiin marinointiliemi, hiukan vettä ja paahtuneiden mandariinien mehu sekä murskattu chilipalko. Kiehauta liemi ja tarjoa heti vartaiden kanssa. Tarjoiluastiaksi käy kaalinlehti ja salaatiksi kaaliporkkanaraaste.

Kaalisalaatti:

Raasta puolikas kaali, pari porkkanaa ja sekoita kulhoon. Ripota kaalin joukkoon 1 rkl punaviinietikkaa, 1 dl majoneesia tuubista, muutama tippa tabascoa, 1 rkl hunajaa, hiven suolaa ja valkopippuria sekä tilkka kasviöljyä. Pöyhi raaste sekaisin ja tarjoa heti kaalinlehdeltä.
 

X