Reseptit

Mangokeitto intialaiseen tapaan

Vahvan keltainen intialaiseen tapaan maustettu mangokeitto nautitaan haaleana naanleivän kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kypsää mangoa
  • 2 salottisipulia
  • 1.5 tl intialaista currya
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 0.5 tl jauhettua chiliä
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • öljyä
  • 3 dl vettä
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • 1.5 dl kookosmaitoa
  • sitruuna- tai limettimehua
  • juoksevaa hunajaa
  • suolaa

Lisäksi:

  • paksua maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

 

Halkaise mangot kahtia kiveä myötäillen. Ruuduta hedelmäliha terävällä veitsellä ja irrota palat kuoresta. Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella.

Silppua sipulit ja kuumenna hetki öljyssä kattilassa. Lisää kuivat mausteet ja inkivääritahna ja kuumenna koko ajan sekoittelen minuutin ajan. Kaada päälle vesi, murenna sekaan liemikuutio. Anna keittopohjan hautua viitisen minuuttia. Lisää kookosmaito ja mangosose. Älä enää kuumenna keittoa. Lisää mausteeksi sitruuna-tai limettimehua, hunajaa ja suolaa.

Tarjoa mangokeitto haaleana jogurttisilmällä höystettynä. Lisukkeeksi sopii lämmin naanleipä.

X