Reseptit

Mangokeitto intialaiseen tapaan

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Vahvan keltainen intialaiseen tapaan maustettu mangokeitto nautitaan haaleana naanleivän kanssa.

Ainekset

2 kypsää mangoa
2 salottisipulia
1.5 tl intialaista currya
1 tl jauhettua juustokuminaa
0.5 tl jauhettua chiliä
1 tl inkivääritahnaa
öljyä
3 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1.5 dl kookosmaitoa
sitruuna- tai limettimehua
juoksevaa hunajaa
suolaa

Lisäksi:

paksua maustamatonta jogurttia

Valmistusohje

 

Halkaise mangot kahtia kiveä myötäillen. Ruuduta hedelmäliha terävällä veitsellä ja irrota palat kuoresta. Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella.

Silppua sipulit ja kuumenna hetki öljyssä kattilassa. Lisää kuivat mausteet ja inkivääritahna ja kuumenna koko ajan sekoittelen minuutin ajan. Kaada päälle vesi, murenna sekaan liemikuutio. Anna keittopohjan hautua viitisen minuuttia. Lisää kookosmaito ja mangosose. Älä enää kuumenna keittoa. Lisää mausteeksi sitruuna-tai limettimehua, hunajaa ja suolaa.

Tarjoa mangokeitto haaleana jogurttisilmällä höystettynä. Lisukkeeksi sopii lämmin naanleipä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme