Reseptit

Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Tässä reseptissä vuohenjuusto paahdetaan uunissa täyteläiseksi, jäähdytetään ja murennetaan sitten mansikoilla makeutetun salaatin joukkoon.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Linssit tekevät mansikka-vuohenjuustosalaatista entistä ruokaisamman.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-vuohenjuustosalaatti:

  • 300 g vuohenjuustoa
  • 2 l mansikoita
  • 2 pss ( à 80 g) babypinaattia
  • 1 tlk kypsiä punaisia tai mustia linssejä

Kastike:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl vaaleaa balsamicoa
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Revi vuohenjuusto paloiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda juustoa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että juusto sulaa ja saa hieman väriä. Anna juuston jäähtyä ja murenna se sitten pienemmiksi paloiksi.

2. Puhdista ja puolita mansikat ja valuta sekä huuhtele linssit.

3. Sekoita kastikkeen aineksetkulhossa keskenään.

4. Lado tarjoiluvadille kerroksittain mansikoita, pinaattia, vuohenjuustoa, linssejä ja kastiketta.

X