Reseptit

Mansikka-vuohenjuustosalaatti

23.5.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Tässä reseptissä vuohenjuusto paahdetaan uunissa täyteläiseksi, jäähdytetään ja murennetaan sitten mansikoilla makeutetun salaatin joukkoon.

Ainekset

Mansikka-vuohenjuustosalaatti:

300 g vuohenjuustoa
2 l mansikoita
2 pss ( à 80 g) babypinaattia
1 tlk kypsiä punaisia tai mustia linssejä

Kastike:

1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl vaaleaa balsamicoa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Revi vuohenjuusto paloiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda juustoa 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, niin että juusto sulaa ja saa hieman väriä. Anna juuston jäähtyä ja murenna se sitten pienemmiksi paloiksi.

2. Puhdista ja puolita mansikat ja valuta sekä huuhtele linssit.

3. Sekoita kastikkeen aineksetkulhossa keskenään.

4. Lado tarjoiluvadille kerroksittain mansikoita, pinaattia, vuohenjuustoa, linssejä ja kastiketta.