Reseptit

Mansikkainen unelmatorttu

Unelmaa kerrakseen! Mansikkainen unelmatorttu täyttää jokaisen herkkusuun toiveet.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1/2 l mansikoita
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

Mansikkainen unelmatorttu sopii kesäiseen kahvipöytään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista 225 asteen uuninlämmössä noin kahdeksan minuuttia.

Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi. Anna levyn jäähtyä.

Puhdista ja paloittele mansikat. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi. Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää paloitellut mansikat sekä mansikkakermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi.

Levitä täyte kääretorttulevyn päälle ja ripottele mansikat sen pinnalle. Kääri levy paperin avulla rullalle ja jätä saumakohta alle. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua pari tuntia tai seuraavaan päivään.

X