Marenkihunnutetut omenat
Helppo jälkiruoka syntyy uunissa paahtuneista omenoista ja makeasta marenkihunnusta.
Ainekset
- 4-5 happoista omenaa
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl fariinisokeria
- 1 rkl kanelia
- tuoretta minttua
päälle:
- 4 valkuaista
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet voideltuun uunivuokaan ja valele sitruunamehu päälle. Ripottele joukkoon fariinisokeri, kaneli ja runsaasti hienonnettua minttua. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Levitä vaahto omenanpalojen päälle ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on saanut vähän väriä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous