Reseptit

Marenkihunnutetut omenat

Helppo jälkiruoka syntyy uunissa paahtuneista omenoista ja makeasta marenkihunnusta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-5 happoista omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • tuoretta minttua

päälle:

  • 4 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenanpuolikkaat viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet voideltuun uunivuokaan ja valele sitruunamehu päälle. Ripottele joukkoon fariinisokeri, kaneli ja runsaasti hienonnettua minttua. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Levitä vaahto omenanpalojen päälle ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on saanut vähän väriä.

X