Reseptit

Marie-keksibrownie

Klassinen Marie-keksi sopii loistavasti makupariksi makean, tuhdin suklaisen brownien kanssa. Paras brownie valmistuu voita ja sokeria säästelemättä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marie-keksibrownie

  • 300 g voita
  • 6 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 100 g tummaa leivontasuklaata paloina
  • 100 g Marie-keksejä paloiteltuina

Pinnalle:

  • tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet puuhaarukalla sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi taikinaan suklaa- ja keksipalat.

2. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinta.

3. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

4. Viimeistele pinta tummalla kaakaojauheella ja leikkaa neliöiksi.

X