Reseptit

Marie-keksibrownie

15.2.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos
Klassinen Marie-keksi sopii loistavasti makupariksi makean, tuhdin suklaisen brownien kanssa. Paras brownie valmistuu voita ja sokeria säästelemättä.

Ainekset

Marie-keksibrownie

300 g voita
6 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
100 g tummaa leivontasuklaata paloina
100 g Marie-keksejä paloiteltuina

Pinnalle:

tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet puuhaarukalla sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi taikinaan suklaa- ja keksipalat.

2. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinta.

3. Paista 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

4. Viimeistele pinta tummalla kaakaojauheella ja leikkaa neliöiksi.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme