Reseptit

Marinoituja luumuja & karamellisuklaavaahtoa

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 100 g sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 10 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 10 g inkivääriä
  • 100 g tuoreita luumuja, joista on poistettu kivet
  • 100 g kuivattuja luumuja

karamellisuklaavaahto:

  • 1 dl karamellisuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl kermavaahtoa

Valmistusohje

Laita kattilaan kaikki ainekset paitsi luumut, ja keitä kokoon puoli tuntia. Kaada liemi luumujen päälle ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia.

Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja sekoita suklaa joukkoon. Sekoita puolet kermavaahdosta massan sekaan ja nostele loput kermavaahdot joukkoon. Tarjoa vaahto luumujen kera.

X