Reseptit

Marjoja ja vaniljakastiketta

Helppotekoinen marjajälkiruoka kruunaa kesäisen aterian. Jos laiskottaa, voit hyvin käyttää valmista vaniljakastiketta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjat

  • 1 l mansikoita, vadelmia ja herukoita

Vaniljakastike

  • 1 1/2 dl kermaa
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 keltuainen
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1/4-1/2 tl vaniljajauhetta

Viimeistelyyn

  • 2 pientä valmista marenkia

Valmistusohje

Marjoja ja vaniljakastiketta tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin vaniljakastike. Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Vispilöi tasaiseksi, mieluisten kierrevispilällä. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi koko ajan vispilöiden pohjaa myöten. Anna kuplia varovasti minuutin pari ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä jääkaapissa.

2. Puhdista marjat ja puolita isoimmat tarvittaessa.

3. Jaa marjat jälkiruokakulhoihin ja valuta päälle vaniljakastiketta. Koristele syötävillä kukilla.

4. Jos vaniljakastiketta jää yli, se säilyy jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

Katso myös: Limettiposset ja marinoidut marjat

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkosuklaakeitto marjojen kera

X