Marjoja ja vaniljakastiketta
Helppotekoinen marjajälkiruoka kruunaa kesäisen aterian. Jos laiskottaa, voit hyvin käyttää valmista vaniljakastiketta.
Ainekset
Marjat
- 1 l mansikoita, vadelmia ja herukoita
Vaniljakastike
- 1 1/2 dl kermaa
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 keltuainen
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1/4-1/2 tl vaniljajauhetta
Viimeistelyyn
- 2 pientä valmista marenkia
Valmistusohje
Marjoja ja vaniljakastiketta tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin vaniljakastike. Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Vispilöi tasaiseksi, mieluisten kierrevispilällä. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi koko ajan vispilöiden pohjaa myöten. Anna kuplia varovasti minuutin pari ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä jääkaapissa.
2. Puhdista marjat ja puolita isoimmat tarvittaessa.
3. Jaa marjat jälkiruokakulhoihin ja valuta päälle vaniljakastiketta. Koristele syötävillä kukilla.
4. Jos vaniljakastiketta jää yli, se säilyy jääkaapissa noin 3 vuorokautta.
Katso myös: Limettiposset ja marinoidut marjat
Katso myös Kotiliesi.fi: Valkosuklaakeitto marjojen kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous