Reseptit

Marokkolainen jauheliha-linssipata

21.4.2016 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Marokkolaisittain maustettu jauheliha-linssipata sopii niin riisin kera tarjottavaksi kuin pitaleipienkin väliin.

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl harissatahnaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 1/2 tl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
2 dl ruskeita tai vihreitä linssejä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl tomaattisosetta
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 kanelitanko

Pinnalle

hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa siemenet morttelissa. Kuullota sipuleita, siemeniä ja raastettua inkivääriä harissatahnan, paprikajauheen, kurkuman, sokerin sekä suolan kanssa öljyssä esimerkiksi valurautapadassa muutama minuutti.

2. Lisää jauheliha ja ruskista. Huuhtele linssit ja lisää ne pataan tomaattimurskan ja -soseen, veden, lihaliemikuution ja kanelitangon kanssa. Anna padan porista keskilämmöllä 20–30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet.

3. Hienonna pinnalle tuoreita yrttejä ennen tarjoilua.

Vinkki: Liota halutessasi ruskeita tai vihreitä linssejä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Liotus vähentää noin puolet linssien keittoajasta.

Katso myös:
Sadepäivän bobotie, Ruoka.fi
Linssipata ja valkosipulipinaatti, Ruoka.fi
Marokkolaiset lihapullat, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme