Reseptit

Marokkolainen jauheliha-linssipata

21.4.2016 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Marokkolaisittain maustettu jauheliha-linssipata sopii niin riisin kera tarjottavaksi kuin pitaleipienkin väliin.

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl harissatahnaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 1/2 tl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
2 dl ruskeita tai vihreitä linssejä
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl tomaattisosetta
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 kanelitanko

Pinnalle

hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Murskaa siemenet morttelissa. Kuullota sipuleita, siemeniä ja raastettua inkivääriä harissatahnan, paprikajauheen, kurkuman, sokerin sekä suolan kanssa öljyssä esimerkiksi valurautapadassa muutama minuutti.

2. Lisää jauheliha ja ruskista. Huuhtele linssit ja lisää ne pataan tomaattimurskan ja -soseen, veden, lihaliemikuution ja kanelitangon kanssa. Anna padan porista keskilämmöllä 20–30 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet.

3. Hienonna pinnalle tuoreita yrttejä ennen tarjoilua.

Vinkki: Liota halutessasi ruskeita tai vihreitä linssejä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Liotus vähentää noin puolet linssien keittoajasta.

Katso myös:
Sadepäivän bobotie, Ruoka.fi
Linssipata ja valkosipulipinaatti, Ruoka.fi
Marokkolaiset lihapullat, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (1)

Ensimmäisellä kerralla liotin niitä ruskeita linssejä 30mins, mutta oli ihan liian vähän, koska jouduin keittelemään pataa reippaasti yli tunnin. Toisella kerralla liotin niitä kaksi tuntia ja johan linssitkin oli pehmeitä 20minuutin porisemisen jälkeen. Muuten aivan mahtavaa sapuskaa.

Ensimmäisellä kerralla liotin niitä ruskeita linssejä 30mins, mutta oli ihan liian vähän, koska jouduin keittelemään pataa reippaasti yli tunnin. Toisella kerralla liotin niitä kaksi tuntia ja johan linssitkin oli pehmeitä 20minuutin porisemisen jälkeen. Muuten aivan mahtavaa sapuskaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *