merileväkaviaarisuupalat ja lohi-mätisuupalat
Reseptit

Mäti-lohisuupalat

Zakuska on runsas venäläinen alkupalapöytä. Sellaiseen sopivat muun muassa savulohella ja kirjolohen mädillä täytetyt ruissipsit.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mäti-lohisuupalat:

  • 100 g kirjolohenmätiä
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 1/2 nippua ruohosiplia
  • 1/2 tl väkiviinietikkaa
  • 1 prk (200g ) smetanaa
  • 20 ruissipsiä (esim. Linkosuo)
  • ripaus suolaa
  • kapriksia
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pane mäti hetkeksi valumaan siivilään, jos se on kovin vetistä. Kuivaa mätiä ei tarvitse valuttaa. Silppua lohi ja ruohosipuli.

2. Sekoita etikka smetanaan. Vatkaa smetana kiinteäksi. Sekoita lohipalat ja ruohosipuli smetanaan. Mausta ripauksella suolaa.

3. Lusikoi täyte ruissipsien päälle juuri ennen tarjoamista. Lisää pinnalle mätiä, kapriksia ja ruohosipulisilppua. Rouhaise päälle mustapippuria.

X