Mäti-lohisuupalat
Zakuska on runsas venäläinen alkupalapöytä. Sellaiseen sopivat muun muassa savulohella ja kirjolohen mädillä täytetyt ruissipsit.
Ainekset
Mäti-lohisuupalat:
- 100 g kirjolohenmätiä
- 100 g kylmäsavulohta
- 1/2 nippua ruohosiplia
- 1/2 tl väkiviinietikkaa
- 1 prk (200g ) smetanaa
- 20 ruissipsiä (esim. Linkosuo)
- ripaus suolaa
- kapriksia
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pane mäti hetkeksi valumaan siivilään, jos se on kovin vetistä. Kuivaa mätiä ei tarvitse valuttaa. Silppua lohi ja ruohosipuli.
2. Sekoita etikka smetanaan. Vatkaa smetana kiinteäksi. Sekoita lohipalat ja ruohosipuli smetanaan. Mausta ripauksella suolaa.
3. Lusikoi täyte ruissipsien päälle juuri ennen tarjoamista. Lisää pinnalle mätiä, kapriksia ja ruohosipulisilppua. Rouhaise päälle mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous