Reseptit

Mausteiset kalapihvit

Kalapihvit saavat makua currytahnasta ja kalakastikkeesta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ahven-, kuha-, siika- tai haukifileitä
  • 50 g vihreitä papuja
  • 2 kevätsipulia
  • 2 tuoretta, pakastettua tai kuivattua kaffirlimetinlehteä
  • 3 rkl punaista currytahnaa
  • 1 muna
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl maissitärkkelystä

paistamiseen:

  • öljyä

Valmistusohje

1. Hienonna ruodottomat kalafileet monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä. Leikkaa pavut ja kevätsipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tuoreet tai pakastetut kaffirlimetinlehdet ja murenna kuivatut lehdet mahdollisimman hienoksi.

2. Sekoita kaikki aineet keskenään.

3. Tee taikinasta öljytyin käsin noin sentin paksuisia pihvejä. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa. Paista pihvit pienissä erissä molemmilta puolilta kauniin värisiksi ja sisältä kypsiksi.

4. Nosta pihvit talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa makean chilikastikkeen ja/tai

X