Reseptit

Mehevä mansikkakakku

26.6.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Mehevän mansikkakakun täytteessä on kermavaahtoa, jogurttia ja mansikoita.

Ainekset

pohja:

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja päällys:

6 liivatelehteä
vettä
1 l mansikoita
2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
4 dl vähärasvaista mansikkajogurttia
1 rkl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunavuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Ota pohja vuoasta, anna jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Pane liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi.

Puhdista mansikat ja paloittele niistä noin puolet. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon paloitellut mansikat sekä mansikkajogurtti. Mausta seos vaniljasokerilla.

Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon.

Pane alimmainen kakkulevy leivinpaperin päälle vuokaan ja levitä suurin osa täytteestä sen päälle. Nosta toinen levy vuokaan ja levitä sen päälle loput täytteestä. Koristele kokonaisilla tai halkaistuilla mansikoilla. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku paperin avulla tarjolle.

Vihje: Voit kostuttaa kakkulevyjä laimennetulla sitruunamehulla tai sitruunavirvoitusjuomalla (esim. Sprite Zero), jos haluat kakusta vieläkin mehevämmän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *