Reseptit

Mehevä sipuli-kinkkupiirakka

Suolainen piirakka valmistuu kätevästi valmiista piirakkapohjataikinasta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmista piirakkataikinaa (esim. ruisperunataikina)

täyte:

  • 3 isoa sipulia
  • 1 purjosipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3.5 rkl tuoretta timjamia
  • 2.5 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g savukinkkua ohuina suikaleina

Kermaseos:

  • 1 prk kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl vahvaa juustoraastetta (gruyere)

Valmistusohje

1. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 23 cm) leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna rypsiöljy isossa vokkipannussa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi. Mausta seos timjamilla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Kääntele joukkoon kinkkusuikaleet. Kaada seos vuokaan.
3. Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat. Mausta seos kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
4. Paista sipulikinkkupiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile vihreänsalaatin kanssa.

X