Reseptit

Metsämarjagraavattu siika

Puolukka ja mustikka toimivat loistavasti yhdessä tässä metsämarjagraavatussa siiassa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 suomustettua siikafileetä
  • 2-3 rkl merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • rouhittua valkopippuria
  • 4 rkl puolukka- tai mustikkamurskaa

Valmistusohje

Metsämarjagraavatussa siiassa on hienostunut puolukan ja mustikan maku.

1. Pyöräytä valkopippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle. Levitä murskatut marjat kalojen päälle. Pane fileet vastakkain ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja marjat.

2. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.

X