Reseptit

Metsäsienidippi

Metsäsienidippi onnistuu pakaste- tai suolasienistä. Smetanainen tahna on ihanaa esimerkiksi peruna- tai ruissipsien kera herkuteltuna tai paahdetun ruisleivän kaverina.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Metsäsienidippi

  • 150-200 g suolattuja tai pakastettuja sekasieniä
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1/2 dl vispikermaa
  • 1/2-1 punasipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä 1–2 tuntia. Pakastesieniä ei tarvitse liottaa. Puserra sienet kuiviksi ja hienonna ne.

2. Vatkaa kerma ja smetana kuohkeaksi sähkövatkaimella. Hienonna sipulit. Sekoita ainekset keskenään. Mausta metsäsienidippi pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lue myös: Sienipatee

Lue myös Kotiliesi.fi: Sienisalaatti

X